Backcountry Skiing in the Pyrenees

Personal log of a novice backcountry skier in his backyard

Saioa, la crème de la crème!

Saioa 19 feb_3

Català, Castellano, Français, English. 

(Català) Dues setmanes després de la meva darrera sortida al final torna a coincidir que estic a casa, tinc temps per escapar-me i fa bon temps. Ahir de camí cap al Pirineu de veritat (Somport – Portalet) vaig passar per Artesiaga i veient la quantitat de neu que hi quedava encara vaig anular el “plan Piri” per dedicar-me al Saioa avui. I al veritat és que ha estat una triomfada increïble: la neu al vessant SE era una moqueta dolça com el menjablanc de Reus, poca gent, gens de vent i temps d’escàndol. Al final he fet 4 puja-i-baixas i molts metres fins que les cames i la meva panxa han dit prou.

(Castellano) Dos semanas después de mi última salida vuelve a coincidir que estoy de nuevo en casa, tengo tiempo para escaparme y hay una ventana de buen tiempo. Ayer, camino del Pirineo de verdad (Somport – Portalet) pasé por Artesiaga y, al ver la gran cantidad de nieve que allí quedaba, anulé el “plan Piris” para dedicarme hoy al Saioa. Y la verdad es que ha sido una triunfada en toda regla: la nieve en la SE estaba como una moqueta dulce como el menjablanc de Reus, poca gente, nada de viento y un buen tiempo escandaloso. Al final he realizado 4 sube-y-bajas y muchos metros hasta que mis piernas y mi estómago han dicho basta.

(Français) Deux semaines après ma dernière sortie aujourd’hui à nouveau il s’est donné que je sois à la maison, je puisse m’échapper et le temps soit beau. Hier j’ai passé par Artesiaga direction les vrais Pyrénées  (Somport – Portalet) mais en voyant la quantité de neige qu’il y avait j’ai fait demi tour et annuler mon “plan – Pyrénées” d’aujourd’hui. Et je suis bien content de ma décision: aujourd’hui la neige était une moquette douce com du menjablanc de Reus, pas grand monde, pas de vent et un beau temps d’enfer. Finalement j’ai fait 4 aller-retours et pas mal de mètres jusqu’à que mes jambes et mon ventre on dit assez.

(English) Two weeks after my last skiing day, finally today all things came together and I was back at home, had some time off and the was a window of good weather. Yesterday I was on my way to the true-Pyrenees when I stopped by Artesiaga and, upon realizing how much snow there was left, I decided to cancel my “Pyrenees – plan” and devote today to the Saioa. And I couldn’t be any happier with my decision: today the snow at the Saioa was soft and sweet as menjablanc from Reus, there was hardly anybody, no wind at all and the weather was just perfect. At the end I did 4-up-and-downs and lots of meters until my legs and my stomach said enough.

 

One comment on “Saioa, la crème de la crème!

  1. Andoni
    February 20, 2015

    Un lujazo de dia , de los de enmarcar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 19, 2015 by in Winter and tagged , , , , .
%d bloggers like this: